Frendl-terem az építész-informatika laborban

Átadták a megújult építész-informatikai labort 2013. február 15-én Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K. épület Duna parti szárnyában, az Építészeti Ábrázolás Tanszéken. A Frendl Ervin építészmérnök 32 milliós magánadományának segítségével megvalósult labor termenként 21-21 db nagy teljesítményű CAD munkaállomással és 23 colos monitorral felszerelve járul hozzá az építész hallgatók oktatásához.

 

HÉROSZ Ösztöndíj, pályázati kiírás

Pályázati kiírás HÉROSZ ösztöndíj elnyerésére

A HÉROSZ Építőipari Zrt. és a BME Építészmérnöki Kara, valamint A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány - megkötött keretszerződésük alapján – ösztöndíj pályázatot hirdet három nappali tagozatos építészmérnök hallgató részére.

A pályázat célja:

Erasmus ösztöndíjak

Az Alapítvány támogatást nyújt azon hallgatóknak, akik Erasmus ösztöndíjjal külföldön folytatnak tanulmányokat. A támogatást utazási költségként lehet elsősorban felhasználni. Ettől eltérő igény esetén meg kell keresni az Alapítvány titkárságát e-mailben: hkeka@arch.bme.hu hkeka@epitesz.bme.hu

Az aktuális Erasmus ösztöndíjakról itt olvasható további információ: http://portal.bme.hu/C18/Erasmus

Pályázati felhívás a 2006-os Hauszmann Alajos Diplomadíjra

Az idén ismét megrendezésre kerül az Építészmérnöki Kar egyik legrangosabb diplomadíj pályázata, a Hauszmann Alajos diplomadíj pályázat. A Hauszmann Díjat – most már hagyományosan – több szponzor is támogatja, lehetővé téve ezzel a díjazottak anyagi elismerését is.

A zsűrit kortárs építészek, a szponzorok szakmai képviselői, illetve a Kar oktatói alkotják.

Az ünnepélyes díjkiosztóra meghívjuk Frendl Ervin építész urat, aki 2006-ban jelentős támogatást nyújtott "A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítványnak".

A diplomadíj pályázat határidejei a következők:

Az előző, 2005. évi adó 1 %-a miért nem jutott el az Alapítványhoz?

Tisztelt Adományozó!

Tájékoztatom, hogy 2005. őszén a Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány alapítói új kuratóriumot választottak. Az aláírási jogosultsággal kapcsolatos adminisztráció – tőlünk független okok miatti – elhúzódása után az 1% kiutalásához szükséges nyilatkozat az APEH részére késve érkezett. A késedelmes postázásért a hatályos jogszabályok alapján az adóhivatal elutasította a felajánlott összeg kiutalását az Alapítvány részére, és erről valamennyi rendelkezőt írásban tájékoztatott.

Legközelebbi kuratóriumi ülés

A beérkezett pályázatok számától függően évente 3, illetve 4 alkalommal tartunk kuratóriumi ülést.

Az Alapítvány legközelebbi kuratóriumi ülése 2015. szeptember 22-én lesz.

A legutolsó ülésen született döntésekről a pályázók e-mailben kapnak értesítést, illetve a "Támogatást elnyert hallgatók" menü alatt is megtekinthető a döntés.